Dupa cum vedeti familia noastra nu prea e carnivora, nici vegetariana, nici vegana, doar ca legumele nu lipsesc de la nici o masa. Facem mancaruri si cu carne, dar mereu alaturi de ceva legume.
Ieri am facut chiftelute, dar nu cele clasice cu carne ci cu legume si cei mici s-au batut de la ele si n-a mai ramas nici macar una.
Va las si voua reteta sa vedeti ce bune sunt si daca aveti copii mofturosi si nu stiti ce sa le mai preparati (ca mine) eu zic ca e o varianta foarte buna si sanatoasa.
Pentru cei mici le puteti pune la cuptor intr-o tava cu hartie de copt.
INGREDIENTE:
- 2 cartofi marisori
- 3 morcovi
- 1 felie de telina radacina
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 oua
- 4 linguri de faina
- cimbru
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
- ulei pentru prajit (daca nu le faceti la cuptor)
MOD DE PREPARARE:
- Se spala legumele, se curata si se dau pe razatoarea mica cartoful, telina si morcovul. Se scurg de apa pe care o contin si se pun intr-un castron impreuna cu ceapa (undita in tigaie cu putina apa si ulei), usturoiul trecut prin presa, ouale batute, sare, piper si ierburile aromatice(cimbru, marar, patrunjel).
- Se adauga 4 linguri de faina si se amesteca toata compozitia bine sa se omogenizeze.
- Cu palmele puţin umede se modeleaza chifteluţele, apoi se tăvălesc prin făină şi de aici, fie se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins, fie se baga la cuptor la 180°C până se rumenesc.