BROCCOLI CU ROSII, CEAPA SI NAUT

Imagine

Aceasta reteta am facut-o destul de des si chiar daca uneori nu am naut, il inlocuiesc cu fasole alba. Este la fel de buna si este o excelenta mancare pentru cina, lejera , numai pe baza de legume.

INGREDIENTE:

  • 250 g naut
  • 800 g broccoli
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 ardei iute pisat
  • cateva masline fara samburi
  • sare
  • 4 roșii decojite și tăiate bucăți

MOD DE PREPARARE:

  1. Se înmoaie năutul în apă re­ce, peste noapte. A doua zi se fierbe timpul indicat pe cutie, se ia de pe foc și se lasă să se raceasca.
  2. Se depart buchețelele de broccoli și se spală. Se curăță ceapa și se taie felii. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se călește ceapa. Se condimentează cu sare, curcuma și ardei iute.
  3. Se adaugă în tigaie buchețe­le­le de broccoli și se fierb toate înăbușite sub capac circa 5 min.
  4. Se pun maslinele  în tigaie, cu năutul. Se sărează, se adaugă roșiile și se mai fierbe totul înăbușit timp de circa 10 min. Se servește cu iaurt și lipie.

PS: Daca doriti, puteti inlocui nautul si cu fasole, iar daca tineti post se serveste fara iaurt.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.