Broccoli cu rosii si naut

Imagine

Aceasta reteta am facut-o destul de des si chiar daca uneori nu am naut, il inlocuiesc cu fasole alba. Este la fel de buna si este o excelenta mancare pentru cina, lejera , numai pe baza de legume.

INGREDIENTE:

  • 250 g naut
  • 800 g broccoli
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 ardei iute pisat
  • 2 mâini stafide
  • sare
  • 4 roșii decojite și tăiate bucăți

MOD DE PREPARARE:

  1. Se înmoaie năutul în apă re­ce, peste noapte. A doua zi se fierbe timpul indicat pe cutie, se ia de pe foc și se lasă să se raceasca.
  2. Se depart buchețelele de broccoli și se spală. Se curăță ceapa și se taie felii. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se călește ceapa. Se condimentează cu sare, curcuma și ardei iute.
  3. Se adaugă în tigaie buchețe­le­le de broccoli și se fierb toate înăbușite sub capac circa 5 min.
  4. Se clătesc stafidele sub jet de apă caldă și se adaugă în tigaie, cu năutul. Se sărează, se adaugă roșiile și se mai fierbe totul înăbușit timp de circa 10 min. Se servește cu iaurt și lipie.

PS: Daca doriti, puteti inlocui nautul si cu fasole, iar daca tineti post se serveste fara iaurt.

Previous Entries Trandafirasi de aluat foietaj si mere Next Entries SALATA VESELA

Lasă un răspuns