Aceasta reteta am facut-o destul de des si chiar daca uneori nu am naut, il inlocuiesc cu fasole alba. Este la fel de buna si este o excelenta mancare pentru cina, lejera , numai pe baza de legume.
INGREDIENTE:
- 250 g naut
- 800 g broccoli
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță curcuma
- 1 ardei iute pisat
- cateva masline fara samburi
- sare
- 4 roșii decojite și tăiate bucăți
MOD DE PREPARARE:
- Se înmoaie năutul în apă rece, peste noapte. A doua zi se fierbe timpul indicat pe cutie, se ia de pe foc și se lasă să se raceasca.
- Se depart buchețelele de broccoli și se spală. Se curăță ceapa și se taie felii. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se călește ceapa. Se condimentează cu sare, curcuma și ardei iute.
- Se adaugă în tigaie buchețelele de broccoli și se fierb toate înăbușite sub capac circa 5 min.
- Se pun maslinele în tigaie, cu năutul. Se sărează, se adaugă roșiile și se mai fierbe totul înăbușit timp de circa 10 min. Se servește cu iaurt și lipie.
PS: Daca doriti, puteti inlocui nautul si cu fasole, iar daca tineti post se serveste fara iaurt.