Pentru cei ce au copii mici si vor sa evite zaharul, aceasta este o reteta gustoasa numai buna pentru gustare sau mic dejun alaturi de o portie de lapte sau iaurt. Reteta este pentru bebelusi, daca sunt mai marisori le puteti pudra cu zahar cand s-au racit. Eu va spun ca am mancat deja doua :))
INGREDIENTE :
- 130 gr făină alba
- 1/4 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonato de sodiu
- 1 ou
- 60 g unt topit
- 100 gr morcov ras
- 60 ml lapte
- 50 gr nuca măcinată
MOD DE PREPARARE:
- Se încinge cuptorul la 190 grade.
- Într-un bol se amestecă faina cu bicarbonatul și praful de copt.
- În alt bol se bate oul cu laptele si untul topit. Se incorporează morcovul dat pe razatoarea mica.
- Se adăugă amestecul uscat peste amestecul lichid, apoi se adăugă nucile. Se umplu formele de muffin circa 3/4 si se da la cuptor pentru circa 20 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se servesc.