BRIOSE CU CIOCOLATA SI ZMEURA

Aceste briose cu ciocolata si zmeura le-am facut de Dragobete caci sunt usor si rapid de facut, iar rezultatul e ca nu a mai ramas nici una.

 

INGREDIENTE pentru circa 15 buc.

-pentru aluat:

  • 170 g unt la temperatura camerei
  • 170 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata neagra
  • 160 g faina
  • 20 g cacao
  • 4 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 40 ml apa fierbinte

-pentru frosting de zmeura:

  • 2 linguri zmeura proaspata
  • 1 lingura de zahar pudra vanilat
  • 150 g unt moale
  • 225 g zahar pudra vanilat

MOD DE PREPARARE:

  1. Ciocolata se pune la topit, la bain-marie.
  2. Untul se mixeaza cu zaharul bine pana devine cremos. Se adauga apoi ouale si ciocolata topita si racita.
  3. Faina se amesteca impreuna cu cacaua si praful de copt si se varsa treptat in compozitia de mai sus. La sfarsit se adauga 40 ml de apa fierbinte. Se continua a se mixa pana se obtine o pasta omogena.
  4. Se umplu pe jumatate formele de briose cu compozitia preparata anterior. Se dau la cuptorul preincalzit la 175 °C si se coc timp de 25-30 de minute ( faceti testul scobitorii sa vedeti daca sunt gata-daca scobitoarea este curata cand o scoateti atunci briosele sunt gata)
  5. Se pregateste frostingul de zmeura: zmeura se amesteca cu o lingura de zahar pudra, apoi se mixeaza cu ajutorul unui blender. Piureul obtinut se trece prin sita, pentru eliminare semintelor.
  6. Untul se mixeaza cu zaharul, adaugat treptat, pana se obtine o crema fina. Se varsa apoi piureul de zmeura si se amesteca pana se obtine o crema fina si densa.
  7. Se decoreaza briosele cu crema de zmeura si se orneaza cu zmeura proaspata si fulgi de migdale. Se servesc cu pofta.

 

Previous Entries CREMA DE WHISKY SAU BAILEYS Next Entries SOMON IN CRUSTA DE FISTIC

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.