Aceste briose cu ciocolata si zmeura le-am facut de Dragobete caci sunt usor si rapid de facut, iar rezultatul e ca nu a mai ramas nici una.
INGREDIENTE pentru circa 15 buc.
-pentru aluat:
- 170 g unt la temperatura camerei
- 170 g zahar
- 2 oua
- 100 g ciocolata neagra
- 160 g faina
- 20 g cacao
- 4 g praf de copt
- 1 varf cutit sare
- 40 ml apa fierbinte
-pentru frosting de zmeura:
- 2 linguri zmeura proaspata
- 1 lingura de zahar pudra vanilat
- 150 g unt moale
- 225 g zahar pudra vanilat
MOD DE PREPARARE:
- Ciocolata se pune la topit, la bain-marie.
- Untul se mixeaza cu zaharul bine pana devine cremos. Se adauga apoi ouale si ciocolata topita si racita.
- Faina se amesteca impreuna cu cacaua si praful de copt si se varsa treptat in compozitia de mai sus. La sfarsit se adauga 40 ml de apa fierbinte. Se continua a se mixa pana se obtine o pasta omogena.
- Se umplu pe jumatate formele de briose cu compozitia preparata anterior. Se dau la cuptorul preincalzit la 175 °C si se coc timp de 25-30 de minute ( faceti testul scobitorii sa vedeti daca sunt gata-daca scobitoarea este curata cand o scoateti atunci briosele sunt gata)
- Se pregateste frostingul de zmeura: zmeura se amesteca cu o lingura de zahar pudra, apoi se mixeaza cu ajutorul unui blender. Piureul obtinut se trece prin sita, pentru eliminare semintelor.
- Untul se mixeaza cu zaharul, adaugat treptat, pana se obtine o crema fina. Se varsa apoi piureul de zmeura si se amesteca pana se obtine o crema fina si densa.
- Se decoreaza briosele cu crema de zmeura si se orneaza cu zmeura proaspata si fulgi de migdale. Se servesc cu pofta.