Biscuiti fragezi cu fulgi de ciocolata

Ce puteam sa facem intr-o zi gri si mohorata ca azi decat o buna portie de biscuiti cu fulgi de ciocolata? Se fac foarte repede asa ca daca nu stiti ce sa pregatiti ca desert , biscuitii astia sunt minunati alaturi de un pahar de lapte.

INGREDIENTE:

  • 200g unt moale, la temperatura camerei
  • 60g zahar
  • 80ml lapte condensat ( daca nu gasiti in comert aveti aici reteta)
  • 200g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 80-100 g fulgi de ciocolata

MOD DE PREPARARE:

Se freaca bine untul, la temperatura camerei, cu zaharul, pana acesta se topeste.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 160°C si se pregatesc 2 tavi tapetate cu hartie de copt.

Se adauga in untul cu zahar laptele condensat, apoi faina cernuta cu praful de copt si un varf de sare. Se amesteca bine totul , iar in final se varsa fulgii de ciocolata.

Cu ajutorul unei lingurite se pune in tavile pregatite cate o bila de aluat, lasand distanta intre ele cam de 5 cm.

Se coc timp de 10 minute sau pana cand marginile devin aurii. Se scot din cuptor si se lasa la racit. Nu va faceti griji caci sunt inca moi, dar in momentul in care s-au racit complet vor deveni fragezi si crocanti.

Serviti-i cum va plac mai mult, la mine o tava s-a terminat inainte sa fac pozele. A trebuit sa mai fac o portie.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di