Sunt perfecti serviti alaturi de o cana de ceai, pentru cei care iubesc parfumul de lamaie. Au un gust delicat de lamaie, insa trebuie sa fiti atenti sa folositi doar partea galbena a fructului, deoarece partea alba da gust amar.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 250 g faina 00
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- coaja de la 2 lamai
- 125 g unt rece
Pentru crema:
- 5 g faina
- 10 g amidon
- 125 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 35 g zahar
- coaja de la 2 lamai
1 ou pentru uns
MOD DE PREPARARE:
- Se pregateste pentru inceput aluatul de biscuiti: se cerne faina, se adauga untul, un varf de sare si se amesteca bine pana se obtine un aluat faramicios. Se rade coaja de la 2 lamai. In compozitia pregatita anterior se pune in centru zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile si se amesteca bine totul, in mod destul de rapid (altfel untul are tendinta de a se topi), pana se formeaza un aluat compact si omogen. Se inveleste in folie transparenta si se da la frigider pentru circa 30 de minute.
- Crema de lamaie: Se incalzeste laptele, se adauga coaja de lamaie, se lasa pe foc si cand e aproape de punctul de fierbere se da deoparte. Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine un amestec alb, spumos, apoi se adauga faina si amidonul, cate putin, continuand a mixa. La sfarsit se adauga laptele cald. Se strecoara crema ( ca sa lase coaja de lamaie ) si se pune la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se acopera cu pelicula transparenta si se da la frigider.
- Se intinde o foaie de aluat, groasa de circa 2-3 mm pe o suprafata tapetata cu faina si se taie discuri de 6 cm.
Se scoate crema de la frigider, si cu ajutorul unui sac de patiserie ( sau lingurita) se pune cate putin in centrul discului.
Se unge marginea discului cu ou batut si se acopera cu un alt disc de pasta.
Se sigileaza bine marginea cu degetele, apoi se pun biscuitii in tava de cuptor, in care am pus hartia de copt.
Se coc in cuptorul incalzit la 180° pentru 20 minute. Biscuitii nu trebuie sa se coloreze, ci sa mentina culoarea alba. Se lasa la racit si se servesc simpli sau pudrati cu zahar.
POFTA BUNA!