BISCUITI „CORN FLAKES”

Acesti biscuiti „CORN FLAKES ” au disparut imediat ce i-am pus pe farfurie. Sunt atat de buni incat si Rontzaila cel mic a papat aproape 2 ( lui i-am lasat putin aluat fara zahar)

 

INGREDIENTE:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 350 g de faina
  • fulgi de migdale
  • 1/2 de plic de praf de copt
  • 100 g de stafide
  • corn flakes ( fulgi de porumb)
  • vanilie

MOD DE PREPARARE:

  1. Ouale se bat cu mixerul impreuna cu zaharul.Se adauga untul.
  2. Peste faina se pune praful de copt si se adauga in oua.
  3. Dupa ce s-a incorporat o parte din cantitatea de faina, se pun stafidele , fulgii de migdale si apoi restul de faina si esenta de vanilie.
  4. Se amesteca bine toata compozitia.
  5. Intr-un vas se pun fulgii de porumb.
  6. Se ia cate putin din aluat ( cat o nuca), se trece prin corn flakes si se aplatizeaza usor.
  7. Se pun biscuitii formati in tava cu hartie de copt. Se coc timp de 20 de minute la 180°C (cuptorul preincalzit). Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.                                                                                                                                                   PS: optional puteti inlocui stafidele cu fulgi de ciocolata, iar fulgii de migdale cu nuci.

 

Lasă un răspuns