BEZELE

Nu se fac greu, ci doar trebuie repectate niste reguli pentru o buna reusita si putina rabdare.

Reguli de baza:

– albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, sa nu fie reci;

– albusurile trebuie sa fie separate bine de galbenusuri. Orice firicel de galbenus ramas in albusuri poate strica toata reteta;

-albusurile trebuie batute bine inainte sa se adauge zaharul;

– temperatura cutorului trebuie sa fie joasa, sa nu se coloreze bezelele, trebuie doar sa se usuce;

– pentru cei ce vor un pic de culoare, pot adauga in compozitie putin colorant alimentar (eu nu sunt adepta colorantilor ) sau putina cacao;

-ca sa stiti daca sunt gata, ele trebuie sa fie foarte usoare cand le ridicati de pe hartia de copt.

Daca respectati aceste reguli rezultatul este GARANTAT!!

 

INGREDIENTE:

  • 100 g albusuri
  • 220 g zahar pudra
  • 1 pliculet de vanilina (optional)
  • cateva picaturi de lamaie

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incalzeste cuptorul la circa 90-100° C (fiecare cunoaste cum are cuptorul, daca de obicei tinde sa arda puneti-l la cea mai mica temperatura 50-60°C)
  2. Mai intai se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se pun intr-un vas inalt si se mixeaza pana devin tari. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar pudra (circa 100-110 g) si se continua a se mixa pana se intaresc bine.
  3. Cand albusurile sunt bine intarite se adauga restul de zahar, amestecat cu vanilina si se incorporeaza usor, cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari de jos in sus. Se adauga apoi si cateva picaturi de lamaie, care vor da un aspect lucios compozitiei si-i va da un miros placut.
  4. Se tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt si cu ajutorul posului cu varful larg, dantelat se formeaza bezele de circa 5 cm.
  5. Se introduc la cuptor si se lasa sa se usuce bine, pentru circa 4-5 ore. Bezelele nu trebuie sa se coloreze la suprafata! Daca observati ca tind sa devina aramii, micsorati temperatura cuptorului.
  6. Pentru un strop de culoare, le puteti pudra cu putina cacao sau le puteti uni doua cate doua, ungand mijlocul cu crema de ciocolata.

 

meringa

Previous Entries GOGOSELE UMPLUTE CU CREMA DE VANILIE Next Entries COTLET DE PORC CU CIUPERCI

Lasă un răspuns