INGREDIENTE:
- 400 g faina
- 250 g unt
- 150 g iaurt
- 25 g drojdie
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- chimion
- cascaval ras
- 1 ou pentru uns
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas larg se pune faina, se adauga untul rece, taiat bucatele, sarea si se framanta bine.
- Separat se dizolva in putina apa drojdia cu 1 lingura de zahar si se incorporeaza in aluat. Se adauga iaurtul, putin cate putin (poate fi nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare) pana se obtine un aluat omogen, dar mai tare decat aluatul de paine. Se formeaza o bila, se acopera si se lasa la odihnit pentru 20-30 de minute, la loc cald, ferit de curent.
- Intre timp se incalzeste cuptorul la 180°.
- Aluatul se intine intr-o foaie de circa 3 mm grosime si se taie cu rola dantelata de patiserie fasii late de circa 1,5-2 mm.
- Se pun in tava tapetata cu hartie de copt (lasand distanta intre ele), se ung cu ou batut si se presara cu chimen sau cascaval ras.
- Se dau la cuptor la 180°, pentru 20 de minute, pana devin rumene la suprafata.