BASTONASE SARATE

O reteta delicioasa de saratele, fragede, care se topesc in gura si care se fac simplu si rapid.

INGREDIENTE:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g iaurt
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • chimion
  • cascaval ras
  • 1 ou pentru uns

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un vas larg se pune faina, se adauga untul rece, taiat bucatele, sarea si se framanta bine.
  2. Separat se dizolva in putina apa drojdia cu 1 lingura de zahar si se incorporeaza in aluat. Se adauga iaurtul, putin cate putin (poate fi nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare) pana se obtine un aluat omogen, dar mai tare decat aluatul de paine. Se formeaza o bila, se acopera si se lasa la odihnit pentru 20-30 de minute, la loc cald, ferit de curent.
  3. Intre timp se incalzeste cuptorul la 180°.
  4. Aluatul se intine intr-o foaie de circa 3 mm grosime si se taie cu rola dantelata de patiserie fasii late de circa 1,5-2 mm.
  5. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt (lasand distanta intre ele), se ung cu ou batut si se presara cu chimen sau cascaval ras.
  6. Se dau la cuptor la 180°, pentru 20 de minute, pana devin rumene la suprafata.

 

saratele

Previous Entries SPAGHETE TRICOLORE Next Entries OSSOBUCO MILANEZ

Lasă un răspuns