BARCUTE DE VINETE UMPLUTE CU LEGUME

INGREDIENTE:

  • 4 vinete mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • circa 10 rosii cherry
  • 1 catel de usturoi
  • 1 mozzarella sau 100 g cascaval
  • 3 linguri de parmezan ras
  • busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala vinetele, se taie pe lung si se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scos se taie cubulete si se pune deoparte.
  2. Barcutele de vinete se pun la clocotit pentru circa 5 minute, in apa fierbinte cu putina sare, apoi se scurg si se lasa la racit.
  3. Se taie cubulete dovlecelul, ceapa, iar rosiile cherry in jumatati.
  4. Intr-o tigaie cu ulei de masline, se pune un catel de usturoi, iar cand acesta capata o usoara culoare aurie se adauga legumele pregatite precedent. Se pune sare si piper. Cand legumele sunt gata, se iau de pe foc si se lasa la racit. Se adauga busuiocul proaspat, parmezanul ras si mozzarella (sau cascaval) taiata cubulete, tinand cateva bucati deoparte de pus pe deasupra. Se amesteca totul si cu aceasta compozitie se umplu barcutele de vinete.
  5. Se aseaza intr-un vas cu putin ulei de masline ( pentru cine doreste mai light, puneti in vas hartie de copt, fara a-l unge cu ulei) si se dau la cuptor, pentru circa 20 de minute la 180°.

melanzane ripiene_9594ok

 

 

Previous Entries Tarta cu caise Next Entries SUPA DE ROSII

Lasă un răspuns