ANGEL CAKE

Este un tort foarte lejer, in sensul ca se folosesc doar albusurile si este ideal daca v-au ramas albusuri nefolosite de la alte retete si nu stiti cum sa le folositi.

Se poate servi pudrata cu zahar pudra alaturi de fructe proaspete si putina frisca, folosita drept blat care sa il taiati si sa-l umpleti cu crema sau pus direct in compozitie diferite arome sau bucati de fructe.

Eu va las reteta de baza (pe care o vazusem intr-o emisiune de bucatarie pe care o urmaresc cu placere prezentata de Benedetta Parodi) si in functie de cum va place o decorati si o aromati cu ce va place mai mult.

INGREDIENTE:

  • 12 albusuri
  • 168 g faina
  • 56 g zahar pudra
  • 1 ½  lingurita de praf de copt
  • sare
  • 260 g de zahar semolat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • ½ lingurita de esenta de cocos
  • fructe proaspete pentru ornat
  • zahar pudra pentru ornat
  • frisca pentru ornat

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se bat albusurile cu praful de copt si sarea, iar cand sunt s-au intarit se adauga treptat zaharul semolat.
  2. Se amesteca faina cu zaharul pudra. Cand sunt bine intarite (ca amestecul pentru bezele) se adauga faina, esenta de vanilie si esenta de cocos.
  3. Se pune compozitia intr-o forma de tort cu gaura la mijloc, apoi se introduce la 200° (cuptorul preincalzit) pentru 30-40 de minute.
  4. Se decoreaza dupa placul fiecaruia cu zahar pudra, ructe proaspete si frisca.
angel cake
Previous Entries SOS DULCE-ACRISOR CHINEZESC RETETA Next Entries MINI TARTE CU PERE SI FULGI DE MIGDALE

Lasă un răspuns