Astazi am incercat sa fac pizza cu blat de conopida. E perfecta pentru dieta, nu ingrasa si o pot manca fara grija si cei alergici, pentru ca nu contine gluten.
O sa credeti ca are un gust neplacut, dar nu este asa. Nu credeti? Incercati-o si apoi astept sa-mi spuneti daca v-a placut.
INGREDIENTE :
- 350 g conopida
- 1 ou
- 1 mozzarella (50 g la blat si restul se pune la sfarsit, deasupra)
- 2 linguri de parmezan ras
- oregan
- praf de usturoi
- rosii
- ceapa rosie
- sare
- piper
- zucchine sau dovlecei
- masline
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzante cuptor ul la 220°C.
- Conopida se fierbe la abur cateva minute pana se moaie putin, dar sa nu devina un pure sau o puneti la microunde pentru 6-8 minute ( la cuptorul meu) la temperatura maxima. Daca o fierbeti la abur trebuie apoi scursa bine de apa care o contine. Se desface apoi bine cu mainile pana se faramiteaza bucatele mici mici.
- Peste conopida faramitata se adauga 1 ou, 50 g mozzarella rasa, parmezan ras, praf de usturoi, sare, piper si oregan.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia obtinuta si se niveleaza bine cu o spatula.
- Se coace timp de 15-20 minute pana se rumeneste.
- Se scoate din cuptor si se adauga felii de rosii, rondele de ceapa verde, dovlecel ras si masline. Deasupra se pune mozzarella ramasa. Se presara sare si piper dupa gust.
- Se da din nou la cuptor si se coace timp de 10 minute pana se topeste mozzarella.